“Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι” στην οικία Κατακουζηνού!

“Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι” στην οικία Κατακουζηνού!

Η τελευταία Κυριακή του Μαΐου με βρήκε με τις μικρές μου κόρες, σε ένα σπίτι-μουσείο, στο ιστορικό διαμέρισμα του Άγγελου και της Λητούς Κατακουζηνού, στον 5 όροφο μιας καλοδιατηρημένης πολυκατοικίας της οδού Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων.

    

 

Ο λόγος που φτάσαμε εκεί ήταν για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» από το «Θέατρο Ρετρό». Πρόκειται για ένα μονόλογο για παιδιά, από την ηθοποιό Αγγελική Φράγκου, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Για την παράσταση είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές και την είχα υπόψη μου για τις κυριακάτικες εξορμήσεις μας, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και το ανέβαλα. Δεδομένου όμως ότι στις 27 Μαΐου ήταν η τελευταία προβολή, δεν υπήρχε πια άλλο περιθώριο.

Ομολογώ ότι η ιδέα, του να παρακολουθήσεις μια θεατρική παράσταση σε ένα σπίτι, με ξένισε λίγο και σε καμία περίπτωση δεν ήμουν προετοιμασμένη για την ευχάριστη έκπληξη που μας περίμενε.

Η είσοδος στην ιστορική αυτή κατοικία σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, σε ένα αθηναϊκό σαλόνι της δεκαετίας του ’60, με εξαιρετικά έπιπλα και αντικείμενα της συγκεκριμένης περιόδου, αλλά κυρίως με έργα τέχνης που προβάλουν αναπάντεχα μπροστά σου, με κύριο πρωταγωνιστή ένα πορτραίτο της ιδιοκτήτριας, από το Marc Chagall.

Μέσα σε αυτή λοιπόν τη ρομαντική ατμόσφαιρα, ξετυλίχτηκε μπροστά μας η ιστορία του παραμυθιού, ως ένας μονόλογος από την πρωταγωνίστρια. Η ηθοποιός με το ταλέντο της, μας ταξίδεψε σε κόσμους φανταστικούς, όπου η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια νικούν την αμφισβήτηση και την αλαζονεία. Εκτός από την υποκριτική δυνότητα της πρωταγωνίστριας, σημαντικό ρόλο στην απόδοση του παραμυθιού και της όλης μαγείας έπαιξαν τα σκηνικά, η μουσική, το καταπληκτικό φόρεμα της πριγκίπισσας δια χειρός Βιβέτας Στρατηγού, ακόμα και το άρωμά της που κατέκλισε το χώρο! Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους σε μια κόλλα χαρτί και τα έργα των μικρών καλλιτεχνών θα παρουσιασθούν σύντομα σε μια θεματική έκθεση.

Δυστυχώς η παράσταση αυτή ήταν η τελευταία της σεζόν, παρόλα αυτά η ομάδα «Θέατρο Ρετρό» συνεχίζει ακάθεκτη τη διοργάνωση παιδικών παραστάσεων και εσείς μπορείτε να υποστηρίξετε με τη συμμετοχή σας, την επόμενη προσπάθειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση “Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κυριακάτικο πικνίκ με τα παιδιά στο πάρκο
20 May, 2018
Επίσκεψη στο μουσείο Μπενάκη
23 September, 2018
«Η πεντάμορφη και το τέρας» στο θέατρο Βασιλάκου
23 October, 2018

Leave a Reply