«Η πεντάμορφη και το τέρας» στο θέατρο Βασιλάκου

«Η πεντάμορφη και το τέρας» στο θέατρο Βασιλάκου

Το περίφημο γαλλικό παραμύθι, που πριν περίπου δύο χρόνια έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, με την Emma Watson στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Belle και άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μετατρέπεται σε μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Τόλη.

Η πεντάμορφη είναι η αγαπημένη πριγκίπισσα της μικρής μου κόρης, έτσι λοιπόν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής μας βρήκε στο θέατρο Βασιλάκου, στην περιοχή Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, για να παρακολουθήσουμε την παιδική παράσταση.

Παρόλο που στην αρχή φοβήθηκα την απόσταση, κατηφορίσαμε πολύ γρήγορα τη λεωφόρο Κηφισού, που την Κυριακή είναι σχεδόν άδεια και βγήκαμε αμέσως στη λεωφόρο Αθηνών, που σε οδηγεί κατευθείαν στο θέατρο.

Η παράσταση ξεκινούσε στις 3 και φτάσαμε οριακά για να προλάβουμε να πάρουμε από ένα ποπ-κορν και να καθίσουμε στις πρώτες θέσεις. Η μουσική, τα καταπληκτικά κοστούμια και οι φανταστικές χορογραφίες, αλλά κυρίως το ταλέντο και το μπρίο των ηθοποιών μας ταξίδεψε σε μέρη μαγικά, όπου η αλαζονεία, η αγένεια και η έλλειψη ανθρωπιάς τιμωρούνται σκληρά, ενώ η αληθινή αγάπη βλέπει με τα μάτια της ψυχής και τελικά νικά!

Έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Ίαν Στρατή (ίσως τον θυμάστε από τη συμμετοχή του στο X factor) στο ρόλο του Γκαστόν. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί είχαν εξαιρετικές φωνές και ενθουσίασαν το κοινό, ενώ στο τέλος της παράστασης είχαν την καλοσύνη να φωτογραφηθούν με τα παιδιά στο μικρό φουαγιέ του θεάτρου.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στην πρώτη ιδιοκτήτρια του θεάτρου, τη γλυκιά ηθοποιό Κατερίνα Βασιλάκου, που τη θυμάμαι από τις αγαπημένες μου ελληνικές ταινίες. Η ίδια ψάχνοντας να δημιουργήσει τη δική της θεατρική στέγη μετέτρεψε μια παλιά ξυλαποθήκη που βρισκόταν στο χώρο σε θέατρο. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού έπαιξε μόλις μια φορά. Έφυγε στις 4 Ιουλίου 2001 ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από μια σπάνια ασθένεια. Προς τιμήν της στο Μεταξουργείο έδωσαν το όνομά της στο θέατρο που σήμερα ονομάζεται «Κατερίνα Βασιλάκου».

Θεατρική Περίοδος: Από Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Πρόγραμμα Παράστασης: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

Κόστος εισιτηρίου: Παιδικό 10€, Ενηλίκων 12€

Κρατήσεις Θέσεων:  211 01 32 002 ~ 005
Επίσκεψη στο μουσείο Μπενάκη
23 September, 2018
Βασιλόπιτα χωρίς φλουρί…
2 January, 2021
Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν ο Ευγένιος Τριβιζάς!
28 January, 2018

Leave a Reply