Αυτό είναι το ποστ μιας εργαζόμενης μητέρας που έγινε viral

Αυτό είναι το ποστ μιας εργαζόμενης μητέρας που έγινε viral

Μια μητέρα τριών παιδιών που εργάζεται σε μικροβιολογικό κέντρο, έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο στο προφίλ της στο Facebook, για τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τις εργαζόμενες μητέρες. Η ανάρτησή της κέντρισε το ενδιαφέρον του διαδικτύου και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral.

Η Sarah Buckley Friedberg, από τη Μασαχουσέτη, τονίζει μέσα από το κείμενό της ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει με πιο σκληρό τρόπο μια εργαζόμενη μητέρα από έναν άνδρα.

Η ανταπόκριση στους πολλαπλούς ρόλους είναι πλέον μία καθημερινή πρόκληση για κάθε γυναίκα όπως τονίζει και η ίδια μέσα από το προφίλ της.

«Πρέπει να θηλάζει ένα χρόνο, να επανέλθει στα κιλά της μετά την γέννα, να είναι καλή στην εργασία της, να φροντίζει τα παιδιά, να μαγειρεύει, να καθαρίζει το σπίτι, να κάνει ανακύκλωση, να είναι καλή μαγείρισσα, να πηγαίνει τα παιδιά στους γιατρούς για εμβόλιο και να κοιμάται 8 ώρες ώστε να είναι παραγωγική στην δουλειά της» σημειώνει.

«Να κάνει πάρτι για τα γενέθλια των παιδιών, να τους πηγαίνει σε εξωσχολικές δραστηριότητες, να ξέρουν κολύμπι, να τρώνε λαχανικά, να βάζουν αντηλιακό, να πίνουν αρκετό νερό και να λένε ευχαριστώ και παρακαλώ» συμπληρώνει. Και μέσα σε όλα αυτά να κρατάει και το πάθος με τον άντρα της ζωντανό.

«Εάν ο σύζυγός μου πάρει το παιδί μαζί του στο σούπερ μάρκετ, παίρνει όλα τα εύσημα. Αν πάρω μαζί μου και τα τρία παιδιά στο σούπερ μάρκετ, δεν λαμβάνω την ίδια αντιμετώπιση. Έτσι λειτουργεί η κοινωνία στις μέρες μας. Αν τα ταΐσει, τα βάλει για ύπνο και καθαρίσει είναι τέλειος. Ενώ αν τα κάνω εγώ, είμαι μια συνηθισμένη μητέρα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αυτή είναι η οικογένεια της Sarah Buckley Friedberg:

Η Sarah Buckley Friedberg μιλάει επίσης για την δύσκολη περίοδο που επιστρέφει μια γυναίκα στη δουλειά μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Που ενώ το μυαλό της είναι στραμμένο στο μωρό της και τις ανάγκες του, οι άνθρωποι στη δουλειά της, την αντιμετωπίζουν σκληρά και με πολλές απαιτήσεις.

«Έχουμε ανάγκη από διακοπές και ξεκούραση, τις οποίες παρεμπιπτόντως συνήθως εμείς τις οργανώνουμε για όλη την οικογένεια» καταλήγει.

 

 

 

Συνέντευξη με την Ελληνίδα προέδρο της ΕRS, κ. Μίνα Γκάγκα
30 January, 2018
Η αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της Hellas Pharm άρχισε!
28 February, 2018
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
3 April, 2018

Leave a Reply