Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, που σημαίνει ότι η σημερινή ημέρα δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη μια Pharma Woman!

Η ημέρα φέρνει στο επίκεντρο κυβερνήσεις, οργανώσεις, φορείς και οργανισμούς που σκοπό έχουν να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών παγκοσμίως.

Με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο στο Hollywood και το κίνημα #metoo (διαδικτυακή κίνηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κακοποίησης των γυναικών) αλλά και την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2018, που δείχνει ότι θα χρειαστούν 217 χρόνια για να μηδενιστεί το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στα εργασιακά και σε άλλους σημαντικούς τομείς παγκοσμίως, ο εορτασμός φέτος αποκτά ένα άλλο χρώμα.

Ακριβώς λοιπόν γι’ αυτό το λόγο, για το 2018 έχει επιλεγεί ως βασικό μήνυμα το #PressforProgress, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του International Women’s Day, με σκοπό να αναδειχθεί η ανάγκη αλλά και να υπάρξει κινητοποίηση για τη μείωση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων, που και στην Ελλάδα σύμφωνα με την προαναφερθείσα έρευνα είναι μεγάλο, όσον αφορά στις ευκαιρίες εύρεσης εργασίας, στο ύψος των αποδοχών για το ίδιο επίπεδο θέσης, αλλά και τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης.

Ειδικά για το φαρμακευτικό χώρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, προκειμένου να μειωθεί το χάσμα ανδρών και γυναικών, όσον αφορά στα εργασιακά, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, κυρίως σε ηγετικές θέσεις. Κρίνεται επομένως απαραίτητη η παροχή κινήτρων, είτε από το κράτος είτε από τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες, που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό γυναικών να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις εργασίας και θα παρακινήσουν τα νέα κορίτσια να προσανατολιστούν επαγγελματικά προς αυτό τον τομέα.

Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας και διεκδικούμε το εργασιακό περιβάλλον που αξίζει σε εμάς αλλά και στην κοινωνία μας, που θέλει να λέει και να αποδεικνύει ότι υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την αξιοπρεπή και ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην εργασία.

Χρόνια μας πολλά!

Βασιλόπιτα χωρίς φλουρί…
2 January, 2021
Reunion σημαίνει «μη χάνεσαι με αυτούς που μοιράστηκες τη νιότη σου» | pharmawoman.gr
28 December, 2018
Χρόνια μας πολλά!
12 May, 2019

Leave a Reply