#happyBREATHday: Η νέα διαδικτυακή καμπάνια για τη Χ.Α.Π. από την Chiesi Hellas

#happyBREATHday: Η νέα διαδικτυακή καμπάνια για τη Χ.Α.Π. από την Chiesi Hellas

Μια νέα διαδικτυακή καμπάνια της φαρμακευτικής εταιρείας Chiesi Hellas με τον  ευφάνταστο τίτλο #happyBREATHday είναι πλέον «στον αέρα», με βασικό στόχο την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.). Η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Βασικό κανάλι επικοινωνίας των μηνυμάτων της καμπάνιας αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα η σελίδα στο Facebook happyBREATHday, το ομώνυμο κανάλι στο YouTube και η ιστοσελίδα www.happybreathday.gr . Κεντρική θέση στην καμπάνια δικαιωματικά κατέχει ένα συναισθηματικό video, στο οποίο ο θεατής παρακολουθεί στιγμές από τα γενέθλια ενός ασθενή με Χ.Α.Π. Ξεκινά από τα πρώτα του χρόνια, όταν ήταν απόλυτα υγιής, περνά στην ξέγνοιαστη φάση της φοιτητικής του ζωής, στη συνέχεια τον βλέπουμε στη μέση ηλικία, όπου έχουν εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα της νόσου (κυρίως βήχας, δύσπνοια και πτύελα) και αργότερα τον παρακολουθούμε σε προχωρημένη ηλικία, με εγκατεστημένη πλέον Χ.Α.Π.

Η παρουσίαση της καμπάνιας #happyBREATHday πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χ.Α.Π., που φέτος έχει οριστεί η 20η Νοεμβρίου.

«Το κάπνισμα αποτελεί τη σπουδαιότερη αιτία εμφάνισης της Χ.Α.Π. (85-90%), ενώ άλλα αίτια, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, ευθύνονται σε μικρότερο ποσοστό. Θα μπορούσε, μάλιστα, να ισχυριστεί κανείς ότι εάν δεν υπήρχε το κάπνισμα, η Χ.Α.Π. δεν θα υπήρχε ή θα ήταν μια σπάνια νόσος» τόνισε  ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ε., Καθηγητής Πνευμονολογίας Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής της A’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», Νικόλαος Κουλούρης.

«Τα στατιστικά στοιχεία, άλλωστε, το αποδεικνύουν, καθώς μπορούμε να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που το 25-30% όλων των εισαγωγών σε παθολογικές κλινικές οφείλεται σε αναπνευστικά νοσήματα, ποσοστό 50% αυτών αφορά τη Χ.Α.Π.» πρόσθεσε ο κ. Κουλούρης.

«Η Χ.Α.Π. τα τελευταία 20 έτη άλλαξε φιλοσοφία αντιμετώπισης και από την αρνητική θεώρηση της νόσου οδηγηθήκαμε στη θετική πλευρά. Ο συνδυασμός της αλλαγής φιλοσοφίας και η προσθήκη φαρμακευτικών και μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων έδωσε στην αντιμετώπιση της νόσου ένα άλλο πρόσωπο, λιγότερο αναποτελεσματικό και περισσότερο δημιουργικό» σημείως μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Ε.Π.Ε, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α, Νοσοκομείο «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης.

«Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 500-700 χιλιάδες συνάνθρωποί μας πάσχουν από Χ.Α.Π. ενώ οι μισοί περίπου από αυτούς δεν το γνωρίζουν. Ο ασθενής ταλαιπωρείται από τα συμπτώματα της νόσου, τα οποία συν τω χρόνω επιδεινώνονται μέχρις αδυναμίας του να βγει από το σπίτι, να εργαστεί, να ζήσει εν τέλει μία φυσιολογική για την ηλικία του καθημερινότητα»  υποστήριξε ο Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Χ.Α.Π της Ε.Π.Ε, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Επιστημονικός Υπεύθυνος του Αθηναϊκού Πνευμονολογικού Ινστιτούτου και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής «ΠΝΟΗ» του Νοσοκομείου “Metropolitan”, Επαμεινώνδας Ν. Κοσμάς.

«Η καμπάνια #happyBREATHday αποτελεί για όλους εμάς στην Chiesi Hellas μια έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής μας δέσμευσης για τη φροντίδα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από Χ.Α.Π. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την πολύτιμη υποστήριξή της, που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην επίτευξη του στόχου μας να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας σχετικά με τη νόσο» τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas,  Σταύρος Γ. Θεοδωράκης.

Πάτα το κουμπί, χτύπα τον καρκίνο!
1 February, 2019
«Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου, όπως εσύ θέλεις»
26 June, 2018
Kαμπάνια ενημέρωσης κοινού για το μελάνωμα
23 January, 2018

Leave a Reply