Πρώτα η οικογένεια

Πρώτα η οικογένεια

Όταν εργάζεσαι περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και έχεις ένα ή δύο μικρά παιδιά, δεν υπάρχουν πια πολλά περιθώρια για χόμπυ και αγαπημένες δραστηριότητες. Ακόμα και αν υπήρχαν όμως, το να δίνεις την ψυχή σου στην ανατροφή των παιδιών σου και να τα βλέπεις να ανθίζουν μεγαλώνοντας, μπορεί να είναι από μόνο του μια διασκέδαση και ένας τρόπος να περνάς ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο σου.

Παρόλα αυτά, μεταξύ των εργαζόμενων που κάνουν καριέρα, υπάρχει πάντα μια καχυποψία για αυτούς που είναι παθιασμένοι με τα παιδιά τους και ειδικά για τις εργαζόμενες μητέρες, που οι περισσότεροι εργοδότες, αλλά και κάποιοι συνάδελφοι τις κοιτούν με «μισό μάτι». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να σκέφτεσαι δύο φορές αν θα συζητήσεις τα κατορθώματα των παιδιών σου στη δουλειά και φυσικά περιορίζεις σημαντικά κάθε σχετικό αντικείμενο στο γραφείο σου.

Η Chloe’ Koos, στέλεχος μεγάλης επενδυτικής εταιρείας στη Γενεύη, βρέθηκε σε εκδήλωση του κλάδου, μπροστά σε ένα πάνελ επιτυχημένων συναδέλφων, οι οποίοι συζητούσαν τα χόμπυ και τις δραστηριότητές τους, μουσική, τέχνη, σπορ και πολλά άλλα. Τότε ήταν που η ίδια συνειδητοποίησε το δικό της πάθος, που δεν ήταν άλλο από τα παιδιά της! Μέσα από σχετική ανάρτηση στο LinkedIn, αναφέρει:

«Τίποτα στη ζωή μου δε με έχει κάνει να ριγήσω περισσότερο από συγκίνηση και χαρά, όσο ένα απλό «Σ’ αγαπώ μαμά».

Κι όμως, να’ μαι εδώ σε αυτή την επαγγελματική συγκέντρωση, δίπλα σε έναν συνάδελφο που δεν είναι πατέρας και που μπορεί να θυσιάζει 18 ώρες την ημέρα στην καριέρα του κι εγώ να νοιώθω μειονεκτικά, γιατί ίσως δεν αποκτήσω ποτέ μια τέτοια καριέρα, αφού έχω αφοσιωθεί τόσο πολύ στα παιδιά μου.»

“Αυτή η φωτογραφία μου θυμίζει τι σημαίνει ευτυχισμένη οικογενειακή στιγμή και είναι αυτή που έχω μαζί μου στη δουλειά” Chloe’ Koos

Ένοιωθε πραγματικά απελπισμένη, όταν o πρώην αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της Google, Laszlo Bock, την ενθάρρυνε, παραδεχόμενος στη συγκεκριμένη συνάντηση, μπροστά σε όλους, το δικό του πάθος: τα παιδιά του! Αυτές οι λέξεις γέμισαν την Chloe’ με ευγνωμοσύνη και της υπενθύμισαν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να νοιάζεσαι περισσότερο για τα παιδιά σου, από ότι για τη δουλειά.

Τα δημόσια σχόλιά της για το θέμα, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων μαμάδων που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και ενός μπαμπά: ο Laszlo Bock  σχολίασε στην ανάρτησή της:

«Είμαι τόσο χαρούμενος που ήσουν εκεί – σ’ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την καθημερινότητά σου ως μητέρα! Πάντα έλεγα στην ομάδα μου και τώρα σε όλη την εταιρεία μου, «Πρώτα η οικογένεια». Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε στο μέλλον της ανθρωπότητας είναι να μεγαλώσουμε σωστούς ανθρώπους.»

 

Πηγή

Blue Monday | Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου…
15 January, 2018
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν κοιμούνται αρκετά
27 March, 2018
Εσύ “φρέσκια” μαμά, ξέρεις τι θα πει YOLO;
25 August, 2018

Leave a Reply