Επαγγελματικό ταξίδι στη Βιέννη

Επαγγελματικό ταξίδι στη Βιέννη

Ένα από τα καλά, του να εργάζεσαι στο marketing πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, είναι ότι σημαντικές συναντήσεις, που απαιτούν τη συνεργασία με τα κεντρικά της εταιρείας, λαμβάνουν χώρα συνήθως στην έδρα της (για μας είναι η Ιταλία), είτε σε κάποια από τις θυγατρικές.

Λέω από τα καλά, αφού όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι έχω θετική σκέψη και πάντα προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι κάποιες φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και καλή θέληση για να ανταπεξέλθει κανείς στις αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Αυτού του είδους τα meeting, προγραμματίζονται (ευτυχώς έγκαιρα) από τα κεντρικά της εταιρείας και μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε ημερομηνία, αρκεί να μην είναι εθνική αργία για κάποια χώρα. Έτσι πρέπει πάντα να είσαι διαθέσιμος να ταξιδέψεις, ανεξάρτητα αν το παιδί σου έχει αγιασμό στο σχολείο, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει επαναληπτικό διαγώνισμα στα μαθηματικά, κόλλησε ίωση ή είναι μικρό και θηλάζει… μου έχουν συμβεί όλα και πολλά άλλα!

Μια τέτοια σημαντική συνάντηση λοιπόν, ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη του Πάσχα, στη Βιέννη. Κι ενώ η πρώτη αντίδραση για όποιον δε γνωρίζει, είναι «ουάου», όσοι συνάδελφοι θα συμμετείχαμε σ’αυτό το meeting, ξέραμε από την πρώτη στιγμή, πως θα δουλεύαμε πυρετωδώς μέχρι και την τελευταία ημέρα, πριν κλείσει η εταιρεία για διακοπές και πως θα πρέπει να επιστρέψουμε στο γραφείο άρον-άρον την Τρίτη του Πάσχα, για να συμπληρώσουμε τις τελευταίες πινελιές στην επίσημη παρουσίαση και να φύγουμε αεροπορικώς την επομένη.

Για μια εργαζόμενη μητέρα, ένα τέτοιο ταξίδι σημαίνει επιπλέον προετοιμασία, αφού θα πρέπει να προγραμματιστεί το φαγητό των παιδιών και η φύλαξή τους (τα σχολεία είναι κλειστά), δεδομένου ότι ο μπαμπάς εργάζεται και δεν υπάρχει κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο να αναλάβει αυτές τις υποχρεώσεις.

Η Δευτέρα του Πάσχα λοιπόν, με βρήκε στην κουζίνα του σπιτιού να φτιάχνω παστίτσιο και ταυτόχρονα να διαβάζω τα slides της παρουσίασης, σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία των σκευασμάτων, αλλά και το πλάνο για την επόμενη χρονιά. Νούμερα, μερίδια αγοράς, στόχοι και τιμές χορεύουν στο κεφάλι μου και ξεδίνω στη μπεσαμέλ για να μη σβολιάσει…

Αυτά τα ταξίδια αστραπή στο εξωτερικό, απαιτούν επίσης και ειδικό εξοπλισμό. Βαλίτσα που να χωρά στην καμπίνα του αεροπλάνου, ρούχα που δεν τσαλακώνονται εύκολα για να μην εμφανιστείς στο meeting σαν επαίτης, καλλυντικά με όγκο όχι μεγαλύτερο από 100ml αλλιώς ξεμένεις από αποσμητικό, όπως εγώ την τελευταία φορά, επαγγελματική τσάντα που να χωρά το φορητό υπολογιστή και διάφορα άλλα αξεσουάρ.

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις πώς να κάνεις ηλεκτρονικό check in στο αεροδρόμιο, ώστε να μην περιμένεις με τις ώρες στην ουρά, εκτός και εάν είσαι gold member της αεροπορικής εταιρείας, πράγμα δύσκολο με την τελευταία αλλαγή πολιτικής των εταιρειών. Βοηθά σημαντικά να έχεις στο κινητό σου την εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας που ταξιδεύεις, ώστε να κάνεις αυτόματα check-in και να έχεις ηλεκτρονικό boarding pass. Συνήθως ταξιδεύω με Aegean και η αντίστοιχη εφαρμογή είναι καταπληκτική.

Για να επιστρέψω στο συγκεκριμένο ταξίδι, παρόλο που το πρόγραμμα ήταν γεμάτο, με προγραμματισμένο επαγγελματικό δείπνο αλλά και δίωρη παρουσίαση την επόμενη ημέρα, καταφέραμε να κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο της πόλης, με σύμμαχο την ανοιξιάτικη θερμοκρασία που ήταν αντίστοιχη της Ελλάδας!

Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές τη Βιέννη, αλλά κάθε φορά εντυπωσιάζομαι από το επιβλητικό της κέντρο, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τους χαμογελαστούς κατοίκους και την ποιότητα ζωής τους, που είναι η καλύτερη από όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου και απολαμβάνω πάντα το περπάτημα στην Kartner Strasse που σε οδηγεί κατευθείαν στην όπερα της Βιέννης και το καφέ Sacher, όπου κανείς μπορεί να δοκιμάσει την αυθεντική βιενέζικη τούρτα.

Αυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς λίγο μετά την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε στο διάσημο cafe, απολαμβάνοντας apfelstrudel και sacher torte, γιορτάζοντας παράλληλα τα γενέθλιά μου, που συνέπεσαν με την ημέρα της άφιξής μας.

 

Και του χρόνου με υγεία!

42ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης – Διάκριση για την Ελλάδα!
13 June, 2019
17 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας
17 November, 2019
Οι νικητές των Αριστείων 2018-2019 της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management
11 February, 2018

Leave a Reply