5 tips για να διαλέξεις επαγγελματική τσάντα

5 tips για να διαλέξεις επαγγελματική τσάντα

Η επαγγελματική τσάντα μιας #pharmawoman αποτελεί σίγουρα εργαλείο δουλειάς, ειδικά για όσες από εμάς εργαζόμαστε στα τμήματα πωλήσεων, marketing & medical αφού συνήθως κουβαλάμε ipad, αντίτυπα μελετών, αρκετά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Επίσης πολλές φορές  υποδηλώνει πολλά και για την προσωπικότητα της ιδιοκτήτριας, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην επιλογή!

Αν και δεν είναι ο λόγος που θα πάρεις αύξηση ή προαγωγή μπορεί να συμπληρώσει κατάλληλα και να αναβαθμίσει το επαγγελματικό σου ντύσιμο και ταυτόχρονα να ανεβάσει τη διάθεση οπότε έμμεσα να σε βοηθήσει να επιτύχεις καλύτερα αποτελέσματα. Πως όμως βρίσκεις την κατάλληλη χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία;

#1 Think Big

Παλαιότερα, όπου ο ιατρικός επισκέπτης έπρεπε να κουβαλάει τουλάχιστον 12 πολυσέλιδα έντυπα για τις ημερήσιες επισκέψεις του και κάποια προωθητικά υλικά, η επιλογή μεγάλης τσάντας, τύπου βαλίτσα, ήταν αναπόφευκτη. Ευτυχώς σήμερα με τη χρήση ipad μπορούμε σίγουρα να χρησιμοποιήσουμε μικρότερες τσάντες αλλά όχι τόσο μικρές όσο θα θέλαμε. Επιπλέον, κινητό, επαγγελματικές κάρτες, υπενθυμιστικά έντυπα/καρτολίνες, ατζέντα και τα προσωπικά μας ήδη, εξακολουθούν να μας υποχρεώνουν στην επιλογή μιας μεγάλης τσάντας.

#2 Εκμεταλλευτείτε την περίοδο των εκπτώσεων

Ακόμα και αν η εταιρεία που εργάζεστε επιδοτεί την αγορά επαγγελματικής τσάντας, είναι σίγουρο ότι την περίοδο των εκπτώσεων με το ίδιο ποσό μπορείτε να αγοράσετε μια πολύ καλύτερη και ακριβότερη τσάντα αφού οι εκπτώσεις σε κάποιες μάρκες φτάνουν στο 50%. Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ακόμα καλύτερα γιατί μπορείτε να βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία και συνήθως καλύτερες εκπτώσεις. Τη φετινή μου τσάντα την αγόρασα από τα duty free στο αεροδρόμιο Malpensa, πριν ακόμα εμφανιστεί στις ελληνικές βιτρίνες.

#3 Επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα

Επειδή δεν είναι εύκολο να αλλάζετε τσάντα καθημερινά ακόμα και εάν έχετε αρκετές, η επιλογή κάποιας σε ουδέτερο χρώμα όπως μαύρο, καφέ κλπ είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να την συνδυάσετε με τα περισσότερα ρούχα της ντουλάπας σας. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται βαρετό μπορείτε προσθέτοντας κάποιο φουλάρι ή charm να αναβαθμίσετε το look.

#4 Μην ξεχάσετε να είναι λειτουργική και κατά προτίμηση δερμάτινη

Όλες οι τσάντες εργασίας θα πρέπει να μπορούν να φορεθούν στον ώμο και φυσικά να έχουν χερούλια. Όταν είσαι στο δρόμο και πρέπει να μιλήσεις στο τηλέφωνο ενώ ταυτόχρονα κρατάς την ομπρέλα σου ή τον καφέ σου, το να μπορείς να βάλεις την τσάντα σου στον ώμο είναι σωτήρια λύση. Από την άλλη τα χερούλια σε διευκολύνουν να την μετακινήσεις εύκολα και να κατανείμεις σωστά το βάρος, αποφεύγοντας τη συνεχή επιβάρυνση του ώμου.

#5 Εμπνευστείτε για την επιλογή σας από άλλες συναδέλφους

Πάρτε ιδέες για την επιλογή σας από μια συνάδελφο που ντύνεται ωραία. Παρατηρείστε το στυλ της και εμπνευστείτε από αυτό. Μια tote bag κατά τη γνώμη μου είναι μια ασφαλής επιλογή, αρκεί να έχει θήκη με φερμουάρ για το πορτοφόλι και το κινητό. Η αγαπημένη μου τσάντα αυτή την περίοδο είναι η Metropolis της εταιρείας Furla.

 

Και μην ξεχνάτε η τσάντας της γυναίκας… είναι μια άβυσσος!

 

Leave a Reply