APIVITA: Η πρώτη ελληνική εταιρεία πιστοποιημένη με B corporation

APIVITA: Η πρώτη ελληνική εταιρεία πιστοποιημένη με B corporation

Η APIVITA είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που αποκτά την πιστοποίηση B Corporation και γίνεται μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών και οργανισμών που οραματίζεται να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευημερία και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Το κίνημα B Corpοration είναι ένα να δίκτυο purpose driven εταιρειών που χρησιμοποιούν την επιχείρηση ως μια δύναμη για το καλό. Οι B Corp πιστοποιημένες εταιρείες ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, διέπονται από διαφάνεια και νομική ευθύνη και φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή το δίκτυο των πιστοποιημένων B Corp εταιρειών αποτελείται από περισσότερες από 2.500 εταιρείες σε 50 χώρες παγκοσμίως από 130 διαφορετικούς κλάδους, με εταιρείες όπως οι Ben and Jerry’s, Patagonia, Natura, Danone North America, Pukka, Dr. Bronner’s κα.

Είμαστε περήφανοι που η APIVITA ανήκει στο δίκτυο των B Corp εταιρειών, καθώς από το 1979 έως σήμερα, η αειφορία αποτελεί βασικό πυλώνα της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας στο DNA της την Κοινωνική Υπευθυνότητα. Όλες οι δραστηριότητες στις οποίες εμπλεκόμαστε, όλες μας οι πολιτικές και οι δράσεις θέλουμε να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, την αγορά και φυσικά στο περιβάλλον. Αυτοί είναι άλλωστε και οι τομείς στους οποίους εξετάζονται οι εταιρείες προκειμένου να πιστοποιηθούν ως B Corp.

Η απόκτηση αυτής της διεθνούς πιστοποίησης ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας για αειφόρο και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία, σε συνδυασμό με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που πρόκειται να δημοσιεύσει η APIVITA

Για την APIVITA η συμμετοχή της στο κίνημα B Corp είναι στρατηγικής σημασίας και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, στη στρατηγική αειφορίας και στην ανάπτυξη νέων συνεργιών. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους ότι δεν αρκεί μια εταιρεία να είναι «Η καλύτερη στον κόσμο» αλλά «Η καλύτερη για τον κόσμο»!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κίνημα B corporation πατήστε εδώ

Πηγή

Τα 5 χειρότερα αφεντικά έτσι όπως τα έδειξαν οι ταινίες
14 January, 2018
Τα κουμπιά με τις φατσούλες αλλάζουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε
17 February, 2018
20 χρόνια του διεθνούς προγράμματος L’ORÉAL-UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη
20 September, 2018

Leave a Reply