Blue Monday | Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου…

Blue Monday | Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου…

Γιατί θεωρείται η σημερινή τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους;

Συγκεκριμένα, η σημερινή ημέρα γνωστή και ως «Blue Monday», σύμφωνα με έναν κάπως αυθαίρετο μαθηματικό τύπο του ψυχολόγου Κλιφ Άρναλ τον οποίο δεν αποδέχεται σχεδόν κανένας μαθηματικός, είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς.

Όπως αναφέρει το Wikipedia, η συγκεκριμένη Δευτέρα θεωρείται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου και όχι τυχαία, αλλά βάσει ενός μαθηματικού τύπου, στον οποίο συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Βέβαια, αυτός ο μαθηματικός τύπος, τον οποίο δημοσιοποίησε ο Κλιφ Άρναλ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από μαθηματικούς, οι οποίοι τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κλιφ Άρναλ, πρόκειται για τη Δευτέρα της τελευταίας, πλήρους εβδομάδας του Ιανουαρίου κάθε χρόνο.

Πηγή

4 διατροφικά λάθη που κάνουμε συχνά στο γραφείο
19 March, 2018
Η ακτινοβολία των smartphones δεν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον άνθρωπο
11 February, 2018
Ανθυγιεινές τροφές: Οι ολέθριες επιπτώσεις τους στο ανοσοποιητικό
13 January, 2018

Leave a Reply