Αυτό είναι το νούμερο ένα προσόν ενός υποψήφιου εργαζόμενου…

Αυτό είναι το νούμερο ένα προσόν ενός υποψήφιου εργαζόμενου…

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, τον γκουρού των επενδύσεων και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο των επιχειρήσεων, τα πιο σημαντικά προσόντα στην αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού είναι τα εξής…

Ακεραιότητα, εξυπνάδα και ενέργεια. Το πιο σημαντικό όμως όλων, όπως ισχυρίζεται ο διάσημος επιχειρηματίας, είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα, που χωρίς αυτήν τα άλλα δύο χαρίσματα χάνουν την αξία τους. Ακεραιότητα είναι να πράττουμε σωστά, όταν κανείς δε μας βλέπει. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό, που πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνεται υπόψη, στη διαδικασία μιας πρόσληψης;

Πρώτα από όλα, ξεκαθαρίζεται ότι και τα άλλα δύο προσόντα είναι πάρα πολύ σημαντικά. Σε όλες τις επιχειρήσεις χρειάζεσαι έξυπνους ανθρώπους, σε κάθε τμήμα του οργανισμού, που να αντιλαμβάνονται άμεσα την εταιρική στρατηγική, να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και να επικοινωνούν με τους πελάτες, αλλά και τους συναδέλφους, με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης η ενέργεια είναι απαραίτητη, αφού αποτελεί το καύσιμο που απογειώνει το πάθος και την αυτοπαρακίνηση.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει έλλειψη ακεραιότητας; Σύμφωνα με τον Buffett κάτι τέτοιο είναι αδιαπραγμάτευτο, καθώς αυτό το προσόν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του χαρακτήρα πάνω στον οποίο θα πρέπει να χτίσει κανείς μια σταθερή στο χρόνο και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Έλλειψη ακεραιότητας = Έλλειψη εμπιστοσύνης!

Εργαζόμενοι με ακεραιότητα χαρακτήρα, γρήγορα θα αναλάβουν τις ευθύνες τους σε οτιδήποτε κάνουν, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ομάδας και το σεβασμό όλων των συναδέλφων. Επίσης θα επιδείξουν σύντομα ηγετικές ικανότητες, ασκώντας επιρροή και εμπνέοντας το σεβασμό των συνεργατών. Αυτά είναι τα άτομα που οι ομάδες επιλέγουν ως ηγέτες και με κάθε ευκαιρία προάγονται σε διοικητικούς ρόλους.

Ακεραιότητα + Εξυπνάδα + Ενέργεια = Εξαιρετική Πρόσληψη… ή αλλιώς συνάδελφος διαμάντι!

Jack Welch: Μην “κλοτσάτε” αυτόν που είναι κάτω
17 January, 2018
Μην ανησυχείς για τη φήμη, αλλά για το χαρακτήρα σου
6 March, 2018
“God save the brand manager!”
10 January, 2018

Leave a Reply