Sheryl Sandberg: Μάθε να μοιράζεσαι αυτό που περνάς

Sheryl Sandberg: Μάθε να μοιράζεσαι αυτό που περνάς

H Sheryl Sandberg περί Ενσυναίσθησης

[ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΗΓΕΤΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ FACEBOOK]

Οδηγώντας προς τη δουλειά την πρώτη μέρα μετά την άδεια μητρότητας, έκλαιγα σε όλο τον δρόμο. Ήθελα να δουλέψω, αλλά το να αφήσω τον γιο μου στο σπίτι ήταν δύσκολο. Για να μπορώ να τον βλέπω, άρχισα να βρίσκω τρόπους να πηγαίνω αργότερα και να φεύγω νωρίτερα.

Χρόνια αργότερα ανέφερα σε μια συνέντευξη ότι έφευγα από τη δουλειά στις 5.30. Η αντίδραση ήταν εξαιρετικά θετική. Τότε συνειδητοποίησα ότι είμαστε καλύτεροι υπάλληλοι όταν σταματάμε να προσπαθούμε να είμαστε δύο πρόσωπα και φέρνουμε ολόκληρο τον εαυτό μας στη δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύουμε όλο το εικοσιτετράωρο. Σημαίνει να μοιράζεσαι αυτό που περνάς, έτσι ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μπορούν να σε καταλαβαίνουν και να σε βοηθούν.

Όταν έχασα τον σύζυγό μου, Dave, πριν από δύο χρόνια, έμαθα αυτό το μάθημα ακόμα πιο καλά. Ο Dave ήταν ένας αληθινός συνεργάτης στο σπίτι και στη δουλειά και μου δίδαξε την αξία της καθοδήγησης από τους συνεργάτες σου. Όταν μίλησα με τον Mark για να έρθω στο Facebook, ο Dave μού είπε να μην αναλύσουμε την ουσία εκ των προτέρων, αλλά να συμφωνήσουμε στη διαδικασία. Το επιχείρημά του ήταν ότι η ουσία θα αλλάξει, αλλά η σχέση συνεργασίας μας ήταν το πιο σημαντικό πράγμα και έπρεπε να την καθορίσουμε σωστά. Συμφωνήσαμε να καθόμαστε μαζί, κάθε εβδομάδα ενώπιος ενωπίω, και να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον. Εννέα χρόνια αργότερα, χαμογελώ συχνά όταν θυμάμαι πως οι συμβουλές του Dave μάς προετοίμασαν για την επιτυχία. Έτσι, το να φέρνω ολόκληρο τον εαυτό μου στη δουλειά σήμαινε να είμαι φανερά θλιμμένη. Ο τρόπος με τον οποίο με στήριξαν οι συνάδελφοι με έπεισε για την ανάγκη καλύτερης εταιρικής πολιτικής για το πένθος και την αναρρωτική άδεια. Η φροντίδα των ανθρώπων όταν το χρειάζονται περισσότερο δεν είναι μόνο το πιο σωστό, αλλά και το πιο έξυπνο πράγμα για να κάνει κανείς.

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

Πηγή

Τι εννοούμε με τον όρο εταιρική κουλτούρα
17 November, 2019
Jeff Bezos: Η διαφάνεια και η απίστευτη δύναμη του πελάτη
23 January, 2018
“Φτάσε εκεί που δε μπορείς!”
6 January, 2018

Leave a Reply