Jack Welch: Μην “κλοτσάτε” αυτόν που είναι κάτω

Jack Welch: Μην “κλοτσάτε” αυτόν που είναι κάτω

Jack Welch περί Λαθών

[O CEO ΤΩN CEOS: ΠΡΩΗΝ CEO THΣ GENERAL ELECTRIC]

Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν εκρηκτικό – κυριολεκτικά. Το 1963 εργαζόμουν ήδη στην General Electric για τρία χρόνια, ως ένας χημικός μηχανικός, πρόθυμος και φιλόδοξος, που προσπαθούσε σαν τρελός να στήσει μια επιχείρηση πλαστικών μέσα σε μια εταιρεία ηλεκτρισμού. Και, καθώς το επιχειρούσα, το πιλοτικό μου έργο ανατινάχτηκε. Ναι, ανατινάχτηκε – η οροφή κατέρρευσε, τα παράθυρα έσπασαν, τουλoύπες καπνού παντού, όλο το σετ. Μέχρι σήμερα ευχαριστώ τον Θεό που κανείς δεν τραυματίστηκε. Αλλά ήμουν σίγουρος τότε ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει…

…ειδικά όταν το αφεντικό μου στο Πίτσφιλντ ξαφνικά δεν με γνώριζε και μου τηλεφώνησαν για να δω το μεγάλο αφεντικό στη Νέα Υόρκη. Το όνομά του ήταν Charlie Reed και δεν τον γνώριζα καθόλου. Αυτό που ήξερα ήταν ότι ήμουν τρομοκρατημένος – ήμουν σίγουρος ότι θα μου φώναζε, θα με ταπείνωνε και στη συνέχεια θα με απέλυε χωρίς άλλη καθυστέρηση. Άλλωστε, ήταν δικό μου έργο και δικό μου λάθος.

Αλλά ο Charlie Reed μού δίδαξε ένα τεράστιο μάθημα για την ηγεσία και τη ζωή εκείνη την ημέρα. Ήταν ήρεμος. Ήταν συμπονετικός. Πέρασε μερικές ώρες μαζί μου, κάνοντάς μου ερωτήσεις με τη μαιευτική μέθοδο, για να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί συνέβη η έκρηξη και τι θα μπορούσα –ή τι θα έπρεπε– να είχα κάνει διαφορετικά. Και, αφού τελείωσε, μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.

Έμαθα να μην κλοτσάω ποτέ κάποιον όταν είναι κάτω. Όλοι κάνουμε λάθη, και μερικά είναι πολύ σοβαρά. Αλλά αυτά μας κάνουν να αρπάζουμε τις μεγάλες ευκαιρίες – για ανάπτυξη. Στα χρόνια μετά τη συνάντησή μου με τον Charlie, ακολούθησα το παράδειγμά του με τους δικούς μου υπαλλήλους και είδα ότι βοηθούσα περισσότερους ανθρώπους προς το καλύτερο. Έμαθα επίσης ότι ο χρόνος για να “κλοτσήσεις” έναν άνθρωπο –και με το να “κλοτσήσεις” εννοώ να του θέσεις μια “πρόκληση”– είναι όταν βρίσκεται στον δρόμο προς την άνοδο, υπενθυμίζοντάς του ότι, όταν κάποιος μεγαλώνει, καλό είναι να φροντίζει να μη φουσκώνουν και τα μυαλά του!

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη

Πηγή

Πώς να οργανώσετε ένα επιτυχημένο meeting
19 February, 2018
Exit Interview: Τι πρέπει να πεις σε μια συνέντευξη αποχώρησης
26 January, 2020
Τι εννοούμε με τον όρο εταιρική κουλτούρα
17 November, 2019

Leave a Reply