Η Ελλάδα στην πρώτη τριάδα των χωρών που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες παγκοσμίως

Η Ελλάδα στην πρώτη τριάδα των χωρών που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες παγκοσμίως

Μετά τη χαλάρωση και την απόλαυση των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι περισσότεροι από εμάς επιστρέψαμε στα γραφεία μας και στην καθημερινή λαίλαπα των εργασιακών υποχρεώσεων. Και ενώ αναρωτιόμαστε εάν αυτή η καθημερινή πίεση και το άγχος είναι φυσιολογικά και αν αντίστοιχες εργασιακές συνθήκες συμβαίνουν και σε άλλες χώρες, έρχεται η έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) να μας επιβεβαιώσει ότι αυτό που ζούμε δεν είναι φυσιολογικό και ότι χειρότερες εργασιακές συνθήκες από άποψη ωραρίων θα βρούμε στο Μεξικό και στη Νότια Κορέα.

Οι Έλληνες λοιπόν εργάζονται κατά μέσο όρο 671 ώρες περισσότερο από το μέσο Γερμανό κάθε χρόνο και περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο ευρωπαίο όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Επομένως όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί που μας κυνηγούσαν ειδικά την περίοδο της κρίσης, όπως τεμπέληδες, λουφαδόροι και πολλά άλλα, φαίνονται εντελώς αβάσιμοι.

Η περιβόητη εξισορρόπηση εργασιακής και καθημερινής ζωής, γνωστή ως well-being φαίνεται προς το παρόν ουτοπία στη χώρα  μας και επαφίεται πλέον στη θέληση και το όραμα της κάθε εταιρείας και οργανισμού να δράσουν αυτόνομα και ανεξάρτητα, για το καλό των εργαζομένων και της επιχείρησης!

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν κοιμούνται αρκετά
27 March, 2018
Η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία και με αποδείξεις
24 January, 2018
Email detox στις γιορτές. Γίνεται;
25 December, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *